diumenge, 5 de novembre de 2006

Terres del nord

Cal treballar. És una de les conclusions que vaig treure ahir després d'anar a passar el dia amb els companys de JERC a la Catalunya Nord. Sota el lema "No perdem el nord", vam pujar una bona colla a donar suport a al manifestació del final del Correllengua, que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL); i que es feia a Perpinyà.

Al matí vam anar a veure la Maternitat d'Elna. Una ajuda, sens dubte, a moltes mares que mancades de l'ajuda de l'estat Francès després de la guerra Civil Espanyola, van trobar allà un lloc on poder tenir els seus fills i on fer-los creixer amb garanties. Una de les dones que havia nascut allà ens acompanyava en la visita.

A la tarda, cap a la Manifestació. Gent de tot arreu. Avancem pels carrers de Perpinyà. Hi ha gent que ens mira amb cara de no saber que fem... repartim octavetes, reclamem la independència, el Països Catalans; i sobretot "No perdre el Nord". I la veu de la Vanessa s'imposa a la resta, perquè mentir...

Finalment tornem amb el bus, més silenciós que a l'anada... Estem bastant cansats. Però ha valgut la pena. Per anar una mica més endavant, sempre endavant.

Vídeo d'una noticia sobre el Correllengua

3 comentaris:

Vanessa ha dit...

Pau! No havia llegit el teu post i em trobo que m'acuses de verdularire o peixatera cridanera! Ja! Veiam si m'hauré d'enfadar! ;-)
Només tinc una veu de "pito" (xiulet no queda tan bé) quan m'animo!

Jo tb posaré un Post sobre PErpi! Se m'havia passat!

Ànims amb el blog! Pots fer gala d ela teva hiperactivitat (teatre, jerc...)

Ah! I gràcies per enllaçar-me en primer lloc! Si és casualitat no m'ho desmenteixis! ;-)

Gonzalo ha dit...

jajaja, quina tela amb la Vanessa, crida més que ningú...

El lema del any que ve hauria de ser: De Salses a Guardamar de Fraga a Maó no perdem el Nord.

Salut i lluita Pau!!

Gonzalo

Moisès Rial Medina ha dit...

T´he actualitzat i adheritió al bloc XARXA REPUBLICANA. Per enllaçar-hi: http://xarxarepublicana.blogspot.com

Salut i llibertats.

Moisès Rial.
http://llibertats.blogspot.com