dijous, 22 de novembre del 2007

La calenta xarxa santfeliuenca

Avui toca parlar de nou sobre blogs i webs perquè, per diverses raons, l'actualitat de la xarxa santfeliuenca està molt moguda.

D'una banda cal destacar l'aparició de nous blogs i webs que com el tujugues, el cfsantfeliu, lafavaputa, que es sumen a altres blogs que ja teniem i que eren coneguts pel poble com el del Roc, el de l'Arnau (ara traslladat) o el de Cantalacanya, que ha mort sobtadament després de les eleccions, però fins hi tot així no deixa anar un domini que no li hauria de pertànyer.

I ara que el nou consistori ja està en marxa i qui més qui menys ha anat agafant rodatge, sembla que hi ha qui estava massa bé a l'oposició, doncs no deixa de fer-ne, doncs no sé si és molt normal que quan un partit té una majoria absoluta que li permet canviar el que tant temps ha estat reclamant, la web corporativa del partit segueixi tenint titulars els quals 9 de cada 10 tenen com a objectiu la oposició. Això és semblant a les campanyes electorals, quan els grups, en comptes de explicar detalladament perquè les seves propostes son millors, es centren en criticar les dels adversaris. I això és feina de qui no pot canviar les coses, no del qui pot.

El principal problema rau en els comentaris que es deixa anar des de lafavaputa. Com que no tinc proves clares a les quals agafar-me per dir qui n'és l'autor no ho faré, tot i que hi ha qui diu que són els convergents els que hi estan al darrera. El que si que tinc clar és que la web satiritza sobre la política santfeliuenca, que ja era necessari. Segurament, però, els seus arguments no s'haurien de basar tant en els temes personals de les persones, però us convido a fer una reflexió:

És que la política catalana no actua completament així? És que quan els actors de Polònia satiritzen l'actuació dels polítics catalans no ho fan a partir de qüestions físiques i personals dels mateixos? Crec que els que un bon dia van decidir entrar en aquest món haurien d'haver fet aquesta reflexió i acceptar-la abans de fer el pas definitiu.

Ara tots ens queixem de que el que uns fan no és correcte, però no ens parem a pensar que la sàtira política ha existit sempre (a les democràcies lliures, lògicament) i que és una bona manera d'oxigenar el, sovint, tensat ambient polític en que ens movem.

Crec que si a alguna de les webs esmentades abans se li acudís parlar sobre algun defecte d'una persona, tots posaríem el crit al cel, però ningú s'estranya de que (per exemple) a Carod-Rovira se'l representi exagerant el defecte que té de pronunciació. És un fet que trobem graciós, que acceptem, sense parar a pensar si pot perjudicar a la persona. En aquest cas queda clar doncs la majoria de polítics han acceptat les seves rèpliques de Polònia, però potser perquè a Sant Feliu ens coneixem més tots, aquestes coses molesten més.

A més, a l'altra banda de la moneda hi ha pàgines a través de les quals durant el període pre-electoral i electoral s'ha difós informació sovint no gaire fiable o s'ha culpat a persones sense proves de que fos realment cert que n'eren, de culpables; tot i que també una visió clara de que el poble estava caient a troços, això no ho nega ningú.

A banda de tot això hi ha aquest altres blogs i webs d'entitats que, evidentment, estan al marge de tot això. Tant el TuJugues (que acaben d'engegar un engrescador concurs!!) com al Cfsantfeliu son de recent creació, però hi ha entitats (futbol, el Correfoc, La Pinya, CESF, Can Xifreda,i d'altres que segur que em deixo) que ja fa temps que tenien el seu espai propi a la xarxa.

Us convido a tots a fer un surffing per internet, com diu el Ton, i veure amb els vostres propis ulls com està la "calenta xarxa santfeliuenca!".

Salut!

Pau.

PD. Com comenta l'amic anònim, cal afegir a la llista la webs santfeliuenques la web del Kulactiu, que m'he deixat tot i tenir-la a la llista d'enllaços! :S Disculpeu...

11 comentaris:

Anònim ha dit...

pauuett!!!!

aiiis no saps pas com m'omple tenir un amic k escrigui tan bé!!
t'admiru nanu, el dia k sàpiga escriure així pujare d genolls a montserrrat!
sera per això k se't donava tan bé filo... perk entre la teva branca filosòfica i la teva agilitat a l'hora d'escriure... devies ser el puru amoo!!

aiiss sant feliu... coi d poble!
el k jo em fixo cada cop k entr o a lafavaputa es el nombre d visitants k te... dons això és per la morbositat que produeixen aquest tipus d pàgines web, i això és el que fan les diferents vies d comunicació i com que això assegura una alta audiència els que escriuen encara "rizan mas el rizo", no sé el k jo trobo prou positiu d'aquesta web és k es carreguen a tothom, no deixen ningu per sant.




un ptonasss pableixonsss

Anònim ha dit...

t'has deixat la del kulactiu...

Arnau Ramírez Carner ha dit...

Ei Pau, m'agrada el bloc. El vaig descobrir fa uns dies i l'he possat als enllaços del meu.

Sobre això que comentes del web del PSC, crec que tens força raó, i així ho he fet saber al Pere...

Vinga ens veiem ;-)

Pau ha dit...

Serreta, fas massa compliments a la meva manera d'escriure, doncs t'asseguro que és simplement el resultat de llegir bastant i escriure encara més :D

Arnau! Celebro que tinguem la mateixa opinió sobre la web del PSC, donat que algu havia comentat fins hi tot que eres tu mateix el que actualitzava (cosa que no puc confirmar pas, doncs no ho se).


Salut!

Pau.

Arnau Ramírez Carner ha dit...

No hauries de fer tant de cas a algunes informacions que apareixen per la fava puta o el web local de CiU... Ells estan convençuts que sóc jo qui actualitza el web del PSC, i la veritat és que fa bastanta gràcia que estiguin tan segurs d'una cosa errònia... Com veus m'ho prenc amb bastant humor tot plegat.

Pau ha dit...

Sí, sí, jo no dic pas que ho cregui, dic que ells ho afirmen i els seus arguments deuen tenir. Ara si tu dius que no ho ets, doncs no hi ha més a comentar. I me n'alegro perquè amb la via que està agafant la web...

Salut!

Pau.

Pau ha dit...

A més, si a alguns de vosaltres mateixos no us agrada com es publiquen certes coses, crec que ho haurieu de canviar, ho haurieu de revelar qui s'ocupa de la web o de la comunicació, en general, al partit.

Salut.

Pau.

Arnau Ramírez Carner ha dit...

Si, ja fa uns dies que la JSC ha notat la vena opositora que encara queda dins el web del PSC. I així ho hem fet saber a l'ecanrregat de la seva actualització, al qual no ha estat massa difícil de fer-li veure que el que ara ens toca, perquè el poble així ho ha volgut, és governar, i governar bé, i que el web del PSC ha de ser una eina, ara per ara, per anar explicant el que els Govern Pldadevall fa o deixa de fer. De totes formes, t'agraeïxo el teu interès, i m'agradaria de tant en tant poder veure alguna actualització al web d'Esquerra... :-P

David Hidalgo ha dit...

Ei pau! Bo el bloc!

Pau ha dit...

Cert, cert Arnau; si no he comentat res de la web d'Esquerra és perquè pràcticament ni la compto en el que seria la "xarxa" santfeliuenca, doncs com dius no s'actualitza quasi mai. Però prefereixo això estigui com la del PSC. Queda clar que seguim amb la falta de comunicació del missatge que ens va fer perdre tants vots a les passades eleccions. Però noi, arribem on arribem.

I records al freak amatista que també té un bon bloc tot i que sigui col·lectiu, que tota iniciativa d'aquestes és molt bona!

Salut!

Pau.

Anònim ha dit...

Serrins, pensa q el comptador de visites a la fava puta s'actualitza cada vegada q mires una cosa del diccionari. Vull dir-te amb això q no es del tot real, ja que si entres a cada lletra, imagina les vegades q el comptador suma. Morbo? potser si, potser el millor seria deixar d'entrari per no lleguir les animalades que diuen de segons qui.