dimarts, 19 de febrer del 2008

Blu-Ray guanya la guerra

L'empresa de components electrònics Toshiba podria retirar del mercat el seu format HD DVD per a DVD d'última generació per la forta competència que exerceix la seva rival Sony. Els descomptes espectaculars no han servir per donar una empenta a les vendes i sembla que Sony i el seu Blu-ray s'imposen definitivament.

Tot i que Toshiba no ha confirmat que tingui intenció de retirar el seu format del mercat, fonts pròximes a l'empresa nipona han explicat a diversos mitjans de comunicació que la possibilitat existeix i que si finalment la retirada es fes efectiva les pèrdues per al fabricant d'electrònica serien milionàries.

"Toshiba no ha pres cap decisió", ha afirmat un portaveu de la companyia. "Actualment l'empresa està avaluant la seva situació al mercat, i quan es prengui una decisió es farà pública", ha afegit. Els mitjans, però, asseguren que Toshiba anunciarà oficialment la seva estratègia en els pròxims dies.

Tot i trobar-se en situació d'inferioritat respecte a la seva competidora, Toshiba podria continuar amb alguns dels seus productes del negoci HD DVD, com la instal·lació d'aquest tipus de sistema en ordinadors personals.

La guerra dels formats s'ha decantat a favor de Sony després del suport que Blu-ray ha rebut dels fabricants i de grans distribuïdors com Wal-Mart o Best Buy, a més de l'acord anunciat al gener amb els estudis de cinema Hollywood Warner Brothers.

(De: 3cat24.cat)