dilluns, 26 de maig del 2008

Control de la informació

Avui un escrit que tenia fet de fa uns dies. Quan vaig acabar de veure la pel·lícula "Enemigo Publico".

Una pel·lícula que et fa reflexionar sobre la societat actual, sobre els "serveis" "d'inteligència", i les noves tecnologies. Sobre el control actual de la informació. Hi ha una frase que és sens dubte molt significativa:

"Si haces una llamada i dices bomba, presidente, nuclear, o qualquiera de las 100 palabras clave la llamada se enregistra i se guarda en un archivo. I de eso hace 20 años".

I és que realment la "facilitat" que han de tenir les grans empreses i governs per controlar tot el que fem és impresionant. I augmenta considerablement com més tecnologia fem servir. GMail ja escaneja els correus per saber si són potencialment perillosos i descartar-los com a spam. Totes les comunicacions es fan via satèlit. A ningú se li escapa que poden "escoltar" el que vulguin. "Al loro!!" que diria aquell. Que la privacitat se n'ha anat a merda. Avui en dia paguem amb targeta, parlem pel mobil, rebem mail's, comprem per internet, escrivim la vida al blog, i ens guiem amb el GPS del cotxe...

I Google Earth i Google Maps generen mapes d'una qualitat molt bona. Us imagineu que hi hagi un satèlit amb un parell de zooms més que el de Google Maps, i que es pugui controlar al moment? Doncs al film en tenen un. I després de veure'l... algú dubta de que això ja existeixi?

Us recomano la pel·lícula. Jo l'havia vist, però és d'aquelles que no et canses de veure.

Us deixo amb el trailer.