dimarts, 10 de juny del 2008

Evitar virus dels llapis de memòria

Us penjo aquest text que he trobat a www.eines.cat. Suposo que ajudarà a més d'un a evitar la infecció dels virus dels pendrive:

Avui en dia qui no té un pendrive (llapis de memòria), en té dos. El seu ús s'ha estès molt i això afavoreix també als creadors de virus, que s'aprofiten de la "portabilitat" d'aquests dispositius per propagar les seves creacions víriques. Només pel fet de posar el pendrive en un ordinador públic, ja és susceptible de que se li instal·li un virus que, posteriorment, s'instal·larà a casa nostra i a tot arreu on connectem el llapis.

En aquest article expliquem com evitar que entrin els virus al llapis i també, per l'ordinador de casa, com desactivar el mètode pel qual els virus són capaços d'entrar al sistema pel sol fet de connectar-lo.

El secret està en l'AutoRun, és l'habilitat dels sistemes operatius de llegir un mitjà extraíble automàticament i saber quina operació realitzar gràcies a un fitxer amb ordres. L'ús habitual d'aquest fitxer és el de començar una instal·lació (CDs amb programari), engegar demostracions, etcètera.

Aquest és el fet que els virus (o malware) aprofiten, i per tant, la millor solució per evitar problemes és desactivar l'AutoRun pels mitjans extraïbles (Pendrives, CDs, tarjetes de memòria..).


- Desactivar momentàniament l'AutoRun (Per quan som a un ordinador públic: biblioteca, universitat, cibercafè..).

  • Tant fàcil com prèmer la tecla Shift (Majúscules) alhora que insertem el pendrive. Això evita l'AutoRun momentàniament.
- Desactivar permanentment l'AutoRun

  • Menú Inici - Executar - gpedit.msc (Editor de Directives de Grup)
  • Un cop dintre, anar a Configuración del Equipo - Plantillas Administrativas - Sistema.
  • Doble clic a Desactivar Reproducción Automática i escollir Habilitada. Més abaix: Desactivar Reproducción Automática en: Todas las unidades.

Ho sento pels usuaris de Linux i Mac, però no cal que desactiveu l'AutoRun perquè no tindreu cap problema amb els virus ;)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ei pau! és molt interessant això que expliques pels pens! pq a mi crec q se'm va colar un virus així....

a per cert, vaig veure el Pujol a Canal Català, i comentava que havia estat sopant amb joves de Sant Feliu, i vaig pensar que tu hi hauries haver anat, i sí!jeje

weno pos ubuntu power no? xD


q vagi b :)

Pau ha dit...

jajajaja oi tant que si!! Envia el Guindou$ a pendre pel sac, home... tot i que tu potser ho tens dificil... deus fer servir més d'un programa que no té (o amb tanta qualitat) el seu homòleg en Linux... És una llàstima!

Jo d'aquest post del Pendrive em quedo amb les dues últimes línies! ;)

Salut!

Pau.

MeiAlbiol ha dit...

Moltíssimes gràcies per la informació! No saps el feliç que em fas savent tot això!!!

Resulta que a la meua universitat corre un virus molt dolent, dolent, dolent per l'USB que t'impedeix fer les connexions entre programes i tampoc et deixa accedir al disc dur.

Sabent això ara em quedaré més tranquil·la cada vegada que posi el meu Pen Drive.

MeiAlbiol ha dit...

Si no t'importa et copiaré-enganxare al meu espai: http://quevolenaquestagent.spaces.live.com
Citant el teu blog i la teva direcció per a que la gent ho puga consultar.

Un petó!

Pau ha dit...

Cap problema, dona rebel·lada; la informació està per això, per compartir-la i perquè ens serveixi a tots!! M'alegro que t'ajudi en el teu cas!

Per cert, no deus ser de la UPF, perquè allà també en volta més d'un...

(I una recomanació que faig a tothom, passa't al programari lliure!) ;)

Salut!

Pau.