dimecres, 11 de juny del 2008

Sobre les IP's

Ja feia temps que volia fer un escrit sobre el tema. A ran del tema de Lafavaputa, durant els últims mesos he parlat amb gent sobre el tema dels blogs, de les IP's, i de l'anonimat a internet.

En el cas que ens ocupa, crec que els autors d'aquesta pàgina podrien aconseguir que arribés a ser pràcticament impossible que es reconegués l'ordinador des d'on s'actualitza, i determinar-ne així l'autor del blog.

La cosa més fàcil que hi ha és simplement accedir a un ordinador públic, ja sigui a través de la Biblioteca, la Universitat, la feina; o a través dels múltiples punts d'accés a internet, pagant un tant a l'hora. Tot i això, és possible que hi hagi registres d'usuaris a la biblioteca o demés, i no fan aquesta opció del tot "segura".

L'altra opció és fer-ho directament des de casa o un ordinador propi, però amagant la IP radera d'un servidor proxi públic i de l'altra punta del món. Hi ha múltiples webs que expliquen com fer-ho.

I l'altra és bastant més assequible, i semblant a l'anterior. Connectant a internet a través d'una altra xarxa. Jo per exemple, tinc la xarxa wireles de casa sense contrassenya (amb nom Wireles Lliure, per si algú li interessa). És a dir, qualsevol persona pot tenir accés a internet simplement apropant-se prou a un router amb la xarxa wireles desprotegida.

Val a dir que els meus coneixements no són d'experts, però que tampoc em considero usuari "normal" d'ordinadors, i crec que seria realment difícil, si un s'ho proposa, trobar l'autor del blog en qüestio.

Salut!

Pau.

4 comentaris:

David Hidalgo ha dit...

Si hi hagues molts diners pel mig ja to dic jo que es sabria i rapid! xD

Lo de la biblioteca queda registrat el usuari que s'ha conectat en aquell moment aixi que tmb es podria arribar a saber per aquesta via.

Pau ha dit...

Si, si, la opció Biblioteca és la més patillera, està clar... xD

I suposo que també "pagant Sant Pere canta" que diuen, però entrem llavors amb temes d'enginyeria inversa i demés o què? ;)

Unknown ha dit...

Tu ves donant idees als de la fava puta... que ya veuràs com s'instalen davant de casa teva per fotre't el marron... o és que ens estàs dient indirectament que tu ets el webmasterfavaputero??

Jejeje!

Molt maques les 3 columnes!

Pau ha dit...

jajajajaja a que son buniquessss?? Jo crec que al estar obert el marrón no existeix.. i de fet tot i estar lliure no és que s'hi connecti gaire gent de fora... El Quim em va dir que també la tenia oberta, i després de fer una routa amb el cotxe pel poble, tots els de Jazztel, que de serie venen obertes, ho continuen estant.

Salut!