dilluns, 22 de setembre de 2008

Baixada de llits 2008

Tot i que hem acabat la Festa Major, les dates son les dates, i diumenge 14 vam fer la XVI Baixada de llits i andròmines, i de ben segur es mereix un bon escrit.

Llit del David & Co. Clavant-la amb la frase del semàfor.

Sobretot perquè és una de les principals festes de Sant Feliu. Aquest any els del Correfoc hem estat treballant de valent per fer més gran aquesta festa; en tots els àmbits, però sobretot en el principal: fer llits. Hem estat durant tot l'estiu pujant intermitentment a "Can Tanet-Baulenas" a la zona industrial, i amb l'esforç, enginy, idees i virgaries d'uns i d'altres, ferro amunt fusta avall, hem acabat 3 llits que hem cedit a aquells que ens ho han demanat. A més, hem cregut encertat de fer-ne un i baixar-lo alguns de nosaltres.

El bus de Londres, una veritable obra d'enginyeria.

Però tot i que les veus corren molt a Sant Feliu, mai saps si la baixada anirà bé fins el mateix dia a les 12, quan tots els llits baixen a la plaça i veus si el poble aquest any ha respost o no. I hem de dir que la reacció va ser molt positiva.

L'element estrella de l'any ha sigut el nou (i primer) semàfor del poble, que com deia algun dels llits, genera més cua que la que resol, i ha acabat funcionant en intermitent ambar per sempre més. Tres llits recordaven el nou element.

El vaixell pirata, el llit més gran i amb més gent d'aquest any!

Però les olimpíades de Pequin 2008 tampoc van passar desaparcebudes. I quasi 2 dotzenes d'esportistes van baixar en més d'un llit.

Un dels llits de les olimpíades.

I, com sempre, els altres imprescindibles llits i andròmines. El papa-mòbil, els cars, els cotxes de rally esquarterats, les "bèsties" de la imaginació com el barco pirata gegant, el bus de Londres amb tota mena d'enginys i llums, o el tanc de la Guardia Civil que tenia sorpresa interna en forma de control d'alcoholèmia als altres llits durant les baixades!!

Els del correfoc, tocant una mica la moral a l'Ajuntament.
(mira, a vegades és al revés...)

Després d'una mica de caos (perquè no dir-ho una mica habitual i comú, ja) amb el tema dels remuntadors dels llits, el bon fer i l'ajuda de tots va aconseguir que comencessim prou puntuals. La primera baixada va passar amb algun que altre incident i culejada, però res que no es pugui solucionar amb 3 o 4 controls empenyent i guiant els llits; i quatre rialles i "uuuiii" de la gent.

Els del Cau Makalu, marcant territori a les activitats del poble!

La segona, amb el punt estrella al Pla de l'Os, segurament encara més ràpida i neta que la primera. Tots els llits van anar desfilant cap a la plaça.

Un cop allà, concert amb Uan tu tri i botifarrada, gentilesa dels millors pares i mares que hi ha al món sencer, que van cuinar tota la tarda les botifarres i ens van ajudar a organitzar tot el tema.

Sens dubte la Baixada de Llits queda ben marcada al calendari un any més. I sempre hi haurà qui es queixarà de que les botifarres fossin d'Embotits Grau-Vila, empresa de la família de una de les diables; o de que tallem la circulació del poble la tarda d'un diumenge i la cua arribi ves a saber on, o de que toca'm els ous i balla.

Crec que és un dia que porta moltes coses positives al poble. Gent, activitats, festa, música, distracció, alegria, emoció, i diversió. I el Grup del Correfoc posem hores i hores perquè surti tot rodó. I aquest any ha sigut així, i ningú ens amargarà la festa!

Salut!!

Pau.

Guanyadores del sorteig de la panera, gentilesa de Condis.


PD. Estem fent la galeria de fotos (per això no en tinc al post xD). Qui tingui fotos de la baixada que les faci arribar si us plau a correfoc@correfoc.org. Moltes gràcies a tots!

Totes les fotos dels llits son de la galeria del Facebook de'n David Hidalgo.

1 comentari:

Arnau Ramírez ha dit...

La veritat és que aquest any jo he tingut la sensació de que la Baixada de Llits ha millorat. Potser en els darrers anys havia baixat una mica la participació, però aquest any es nota que us ho heu treballat de valent. Felicitats!