diumenge, 1 de febrer del 2009

Colapse a Can Google

Doncs sí, el gegant informàtic ha patit un petit contratemps que ha fet parar boig a més d'un i de dos. Com diu algun comentari de la notícia: "Quan peta Google, peta tot el món." Reflexionem-hi, si us plau!


Una avaria a Google alerta erròniament de problemes de seguretat en tots els resultats de recerca

El cercador d'internet més popular, Google, s'ha col·lapsat completament a tot el món aquest dissabte a la tarda. A les 4 de la tarda ha començat a advertir que tots els resultats de les recerques eren potencialment perillosos, i no deixava accedir a cap pàgina web. Al costat de cada adreça hi afegia el comentari: "Aquest web pot danyar el teu equip".

Google ha atribuït l'avaria a un error humà. Segons explica l'equip de Google al seu blog, el problema ha tingut lloc quan un operari estava comprovant manualment l'adreça d'una pàgina web que semblava que podia ser perillosa o que podia contenir programes contaminats. L'advertiment s'ha estès a tots els webs, i durant més de 40 minuts no s'ha pogut accedir des de Google a cap pàgina web del món, perquè semblava que totes eren perilloses.

Alguns usuaris han alertat de problemes col·laterals en serveis o empreses que pertanyen al grup Google. Diuen que alguns correus de Gmail han estat qualificats, erròniament, de perillosos, i s'han col·locat a la safata de correu brossa.

L'organització de consumidors i usuaris Facua també ha avisat de problemes per accedir al portal de vídeos YouTube, tot i que això no ho ha confirmat l'equip de Google.