dijous, 12 de febrer del 2009

WiFi a preu d'or a Barcelona

Barcelona té una de les xarxes Wi-Fi per a turistes més cares de tot el món, segons un estudi de l'agència de viatges d'internet Expedia. L'informe destaca que la capital catalana ocupa la quarta posició del rànquing de ciutats més cares, amb un preu mitjà de 5,2 euros per connexió, que pot arribar als 10 euros si es fa des d'un hotel, i de 9 euros des de l'aeroport. La ciutat nord-americana de Florida ocupa una de les millors posicions del rànquing de poblacions més barates, amb un cost mitjà de 0,9 euros per hora per a cada connexió Wi-Fi.
Segons l'estudi que ha presentat l'agència de viatges Expedia, el rànquing de ciutats amb una connexió Wi-Fi més cara per a turistes el lidera Venècia, amb una mitjana per hora de 7,4 euros. Aquesta xifra pot arribar als 10 euros si la connexió es fa des de l'aeroport, i als 21 euros si es realitza des d'un hotel.

El segon lloc del rànquing l'ocupa Madrid, on es poden arribar a pagar 10 euros per hora als establiments hotelers, i 9 euros des de l'aeroport. París ocupa el tercer lloc, amb 5,8 euros de mitjana, seguida de Barcelona.

A continuació hi ha Amsterdam, Dubai i Praga, amb un preu de connexió mitjana entre 4,6 i 4,2 euros. A Roma, la mitjana se situa als 3,5 euros, mentre que a Nova York baixa als 2,3 euros.

Expedia ha recordat que el 14% de turistes espanyols revisen el correu electrònic fins i tot quan són de vacances. També ha destacat que Europa és el lloc "més car" perquè els turistes contractin Wi-Fi. L'agència de viatges també ha destacat que els establiments hotelers de menys estrelles són els que estan més disposats a oferir accés "wireless" gratuït, mentre que als de cinc estrelles, les tarifes poden arribar fins als 21 euros l'hora.
Via 3cat24

2 comentaris:

Unknown ha dit...

tant lladres com sempre...

Pau ha dit...

Visca Guifi.net no tonetti? :p