dissabte, 11 d’agost de 2012

Pujada al Pedraforca 2012

Va ser un d'aquells rampells que t'agafen d'un dia per l'altre. "I si divendres fem el Pedraforca?" La proposta no es podia rebutjar, així que amb la idea de marxar prou d'hora, però amb la tranquil·litat de fer vacances per davant, a les 9 del matí ens plantàvem als 1550m del Mirador de Gresolet.

Una ullada fugaç al mapa per confirmar un recorregut que tenim sabut, i enfilem cap al refugi, fent un troç de pista al començar. Arribem al refugi ja amb l'escalfament fet, i després d'acabar de posar-nos les coses bé a les motxilles i saludar als guardes enfilem cap amunt.

La pujada fins al Coll del Verdet es fa, una vegada més, intensa. No tant com em van fer suar en Raul i en Pep el 2010, doncs avancem sense perdonar, però sense presses. El temps ens dóna una ajuda en aquesta pujada, doncs hi ha un cel amb clarianes i una temperatura força agradable. Arribem als 2250 Coll del Verdet en 1h40min. 


Descansem una estona i gaudim de l'entorn. Ens enfilem uns metres més, fins just a sota de l'inici de la grimpada, i parem a esmorzar. Preparem braços i cames i comencem a grimpar pedra amunt. Fem el cim al cap de 45 minuts, amb un total de 2h40min de pujada, des del Mirador.

Mentre hem fet l'últim tram de pujada el cel ha anat millorant, i ara tot i tenir alguna boira podem gaudir de l'entorn i de les fantàstiques vistes del Cim del Pedraforca i comentem la jugada amb els altres grups de joves que hi ha a dalt. Uns companys de "La Vella" ens obsequien amb un bastant sofert pilar de 2, amb estelada inclosa!

Amb les piles carregades encarem la baixada. El primer tram força ràpid fins al coll de la muntanya, per encara la tartera des de dalt de tot. L'inici està força perjudicat pel pas dels anys i de la molta gent que fa aquesta muntanya tant emblemàtica de Catalunya, però amb compte i precaució arribem a la meitat de la pendent on sí que es pot baixar amb agilitat per sobre les pedres, clavant els talons.

Arribem al final de la tartera després de 50min d'haver sortit del cim, amb energies encara per gastar, decidim fer l'últim quilòmetre i mig fins al refugi corrent, pel camí que voreja la muntanya i que és fantàstic de fer, amb un perfil de baixada i pujada constant entre les arrels i els arbres de la part baixa del Pedraforca.

Finalment arribem de nou a la màgica gespa del refugi amb un temps de ruta de 3h40min, i unes 5h20min totals, i decidim dinar allà mateix. Una mica de repòs, estiraments, i cap avall!


Un dia genial, en una muntanya fantàstica, amb la millor companyia! :)