dimecres, 7 de novembre del 2012

Torna Megaupload, welcome Mega

Ja fa uns dies que el creador del que va ser Megaupload va anunciar que tornava de nou a l'escena internauta amb una nova versió del seu servei de compartició d'arxius a la xarxa, tancat per la FBI en un cas que ja va causar molt de rebombori.

Aquesta vegada, l'estratègia de Kim Dotcom recau en un nou sistema d'encriptació d'arxius que fa que ells no puguin saber de cap manera quin tipus d'arxiu està emmagatzemat en els seus servidors, doncs les claus d'encriptació les tindrà i difondrà l'usuari mateix.

Així, aconsegueixen traspassar d'alguna manera la culpa de la difusió del contingut amb drets d'autor als usuaris, i creen una pantalla que aparentment els hauria de protegir de problemes com els que van tenir a Megaupload.


És realment brillant que hagin trobat aquest camí que ofereix en aquest cas la tecnologia mateix per aconseguir tirar endavant de nou el servei. Veurem si realment els serveix, i quin impacte acaba tenint aquest nou Mega, que surt a la llum el proper 19 de gener.

De totes maneres, que no ho tindrà fàcil ha quedat clar avui quan el govern de Ghana, el país que té assignat el domini amb aquesta extensió. Segons diuen, no els fa gaire gràcia ser partícips de cap mena de vulneració de copyright. Així que abans de començar ja se li gira feina. Buscar un nou domini. Veurem com acaba la història!