dimarts, 26 de març del 2013

Visita a Pirotècnia Catalana

Fa un parell de setmanes vam baixar a veure les instal·lacions de Pirotècnia Catalana, l'empresa que des de fa anys ens subministra la pirotècnia al Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma.

El grup ja havia baixat a veure la fàbrica però ja fa uns anys, així que vam decidir agafar els cotxes i baixar a Vimbodí, a veure com es fabriquen les nostres carretilles.


La veritat és que va ser una visita molt interessant. Sorprèn el nivell de manualitat que encara té el procés, tant alhora de fabricar la pólvora com després per fer les carretilles, o les carcasses del piromusical. Alhora, lo tradicional i artesà es barreja amb alts coneixements de química, doncs per poder generar els diferents colors, es fan barreges que cobreixen les boles.


Després de la ruta vam parlar sobre normatives, seguretat, protecció i característiques del nou catàleg de la pirotècnia, i sobre particularitats que tindrà el correfoc d'aquest any, que ja estem començant a pensar i organitzar.

Sens dubte, una bona joranda, que no podia acabar d'altra manera que amb unes proves de material nou de l'empresa, per sentir aquella olor de pólvora cremada que tant ens agrada!