dissabte, 21 de març del 2015

Guifi.net creix i millora les connexions a Sant Feliu

Mirant estadístiques i visites del blog he vist que fa temps que no parlo de Guifi.net (des del SAX2014), i la veritat és que hem anat avançant bastant amb la implantació de la xarxa al poble.

El salt més important el vam fer fa uns mesos, quan vam començar a oferir connectivitat directe als socis de l'Associació Guifi.net Sant Feliu. Fins ara, els proxys, tot i permetre navegar, gestionar el correu, fer videoconferències i algunes coses més, deixaven un mal regust de boca als socis que fem un us més "intensiu" de la xarxa (i també aquells que tenen poques dades al mòbil).


Així, vam començar a muntar RB750 als qui volien gaudir d'internet sense limitacions a casa seva i la veritat és que aproximadament la meitat de socis han fet el salt, tot i que encara hi ha qui manté la connexió bàsica per proxy perquè no té necessitat de canviar. Per diferenciar també a nivell econòmic les dues opcions i pagar part del material afegit que comporta, es va crear una nova quota de soci de 100€ anual. No obstant, els que han volgut seguir amb la connexió bàsica per 50€ anuals es mantenen igual sense problemes.

La xarxa ha seguit creixent fins als 46 nodes operatius actuals, i 42 socis a l'Associació. Això és pràcticament el mateix creixement que vam tenir el 2013, i tot i que no són números molt grans, no deixa de ser important mantenir la tendència i, sobretot, consolidar el projecte a Sant Feliu. La confiança en aquest sector és molt important; costa molt de guanyar! No obstant, la millor manera de fer-ho és muntant nodes i deixant en evidència que funciona.


A nivell d'infraestructura, hem anat fent petites millores que ens han permès bàsicament reduir les incidències elèctriques que teníem al supernode més important del poble (AjVell), sobretot a l'hivern.

Tot això gestionat per un grup de gent a qui ens encanta la tecnologia i les xarxes. Aquest progrés hauria sigut impossible sense en cbk o en pezbaloo, que amb l'ajuda circumstancial de la Blackhold hem aconseguit almenys, donar una alternativa de connexió a molta gent, gestionant bé els recursos i compartint les connexions entre els usuaris.

Si voleu més informació podeu contactar amb nosaltres a través dels mils de canals que tenim oberts amb tothom, i per suposat a la nostra web.