divendres, 14 d’agost del 2015

Curs de parapent. Cinquè dia "Entrenúvols"

Cinquè dia de curs! Avui semblava que es podria aprofitar el matí i que després es complicaria la cosa, per tant ben d'hora cap amunt. A baix pinta d'oest i per tant sembla difícil, però quan arribem a Coll d'Ares veiem que està prou suau de sud, sud-oest. Aprofitem i despleguem veles ràpid, però comprovant tots els passos.

Una mica encarats a oest aconseguim sortir els tres. Per l'Adrià i el Bertran és el seu primer vol, que sempre és important! Està una mica mogut per sobre la primera vessant, inclús pujant una mica, però res de l'altre món. Aprofito per fer girs amb pes, inclús un 360 quan escolto que surt un company.

Faig l'aproximació a la part nord del camp per acabar entrant de sud, sud-oest, pràcticament sense gent de vent. No puc seguir indicacions perquè el Ramon està donant la sortida, però l'Oriol tampoc m'hauria dit gran cosa (sempre que anem bé) sent ja el cinquè aterratge.

Arribats a terra tornem a pujar amunt a veure si encara s'aguanta prou com per sortir. A dalt és complicat i es queda un biplaça, nosaltres baixem cap a la sortida nova a veure si és possible (al matí estava totalment a zero d'aire). Ara ja n'entra i és prou constant, tot i que a voltes gira una mica massa oest. Obro la vela i esperem una estona, aconsegueixo sortir sense gaires problemes; la pendent ajuda a fer la primera fase de la inflada en aquesta sortida.

Un vol de baixada, aprofitant una mica la deriva per arribar fins al camp. El Jordi em fa fer orelles amb un parell de girs per practicar. Aterro d'oest, que ara ja està més marcat, i amb una maniobra prou digne. 

Us deixo amb el resum del cinquè vol, el primer que hem fet avui, de Coll d'Ares.