dimarts, 11 d’agost del 2015

Curs de Parapent. Primer dia "Entrenúvols"

Primer dia del curs de Parapent a Entrenúvols. Com que estem començant, es busquen les hores de més calma tèrmica, i això és al matí (a les 8:30 ja estem en dansa) i a la tarda (a partir de les 6). Avui hem començat amb els presentacions de rigor, hem carregat les veles, i hem pujat cap a l'envol (zona de sortida de vols).

Primer de tot, conceptes bàsics sobre la cadira i sobre la vela. Cordinos, bandes, seguretat... Ens expliquen que les veles que fem servir son especials per principiants, però tot i així s'ha d'estar al cas de tantes coses que al principi és una mica estressant.

Com que per volar el primer pas és enlairar-se doncs practiquem precisament això: les inflades. Costa realment molt estar al cas de tot el que cal fer, i per això practiquem unes quantes vegades corregint tot el que ens diuen en Ramon i l'Oriol. 

Un cop provat, i abans que el dia avanci i comenci a fer bullir el forn de la Vall d'Àger, sortim en el primer biplaça pedagògic. Si abans practicàvem inflades sols, aquí son els instructors qui porten els mandos de la vela fins que som a l'aire i ens els passen. No hi ha temps per mirar gaires vistes perquè ja toca començar a moure el cos, a frenar, a dirigir el parapent. Saber on aterrarem i com hi arribarem. Aproximació fins a l'aterratge i baixada final. 


Un cop fet el primer vol, cap a l'escola a posar sobre la pissarra la quantitat de coses que hem comentat i que ens han explicat. Una mica de física per entendre el vol, i més conceptes bàsics sobre la història del Parapent, d'on venim, i on som. 

Fem la parada del migdia i aprofito que ens han comentat que hi ha una competició d'ala delta per tornar a pujar a la sortida a fer quatre fotos i a veure com surten. Fa un dia genial.


A la tarda fem un segon biplaça amb més provatures, dirigint i compensant amb el cos la direcció de la vela, i provant una mica de fer pèndols frontals i laterals. Ens expliquen les derives, com detectar-les i com aprofitar-nos-en.

Una pluja de sensacions i conceptes que fan, bàsicament, que el dia hagi semblat molt més llarg del que ha sigut. Demà més i millor, segur!