dilluns, 23 de novembre del 2009

Implementant el Zara Radio a Ona Codinenca

Ja fa un temps que volia escriure sobre això. I és que a Ona Codinenca aquesta temporada ens hem atrevit a tocar una de les coses més importants, el cor de l'emisora. Hem canviat el programa des gestió musical i de programes. Fins ara funcionavem amb una versió bastant antiga del Jazzler Radio, i que tenia certes limitacions en quan a la programar la graella d'Ona Codinenca.

Durant l'estiu vam estar testejant el Zara Radio sobretot pel que fa a la gestió de la música, i un cop après això ens vam atrevir amb els programes i les seves reposicions. Una de les millores que ens ofereix és que ens permet decidir l'estona que volem conectar amb el "satèlit", i per tant aquesta temporada hem pogut incloure els informatius de Com Radio durant la fórmula músical. Alhora, s'han "maquillat" temes com per exemple que a cada hora en punt els senyals horaris sonin sempre nets (sense música), seguits d'un indicatiu de la radio.

Així mateix, per exemple, ens permet programar infinitat d'esdeveniments. No només disparar un arxiu concret sino per exemple connectar a una hora determinada a una radio per internet. Aquest fet ens va permetre emetre el partit de Radio Voltregà la setmana passada automàticament, sense tenir ningu a l'emisora en aquell moment.

Tot sigui dit, ens ha costat una mica adaptar-nos al nou programa i aprendre'n les seves característiques (segur que encara ens en falten), però ara la graella ja comença a funcionar molt bé! Per acabar d'arrodonir el tema, la versió que fem servir és gratuita!