diumenge, 12 de febrer del 2012

Netflix a Espanya, o com fomentar les descàrregues il·legals

Notícies com aquesta no ajuden precisament a fomentar que la gent no busqui continguts a la xarxa de forma il·legal. 

Quan es va saber que Megaupload entrava en un procés judicial per part de l'FBI i que es tancaven els seus servidors, molts mitjans van donar veu a les alternatives legals, a les plataformes que permetien accedir al contingut, pagant. Alguns d'ells son Netflix, Voodler, o Youzee.

La veritat és que moltes d'elles encara estan en un procés molt embrionari, i justament una de les que té més bona pinta, Netflix, va anunciar a principis de mes que ajorna indefinidament la seva arribada a Espanya.

És una mala notícia, perquè sóc bastant del parer de que per lluitar i acabar amb les descàrregues il·legals, una bona manera (i imprescindible) és tenir la via legal de descàrrega, visionat, accés. Pels que no ho coneixeu, Netflix és una espècie de "Spotify per a pel·lícules".

El problema que argumenten per ajornar la seva arribada és que prefereixen esperar que tinguin una rendibilitat global una mica digne; que en el fons no vol dir res més que no estan disposats a pagar els drets d'autor d'Espanya, que es parla de que serien entre 2 i 3 vegades més cars que els drets d'altres països.

Està clar doncs que aquí hi ha qui no vol perdre el pastís que tenen, sense adonar-se de que o accepten que les coses canviaran tant si com no, o perdran el 100% del que s'hi juguen. I, malauradament, no té cap sentit seguir venent CD's i DVD's. Els primers que entenguin això tenen molt de guanyat!