divendres, 11 de maig del 2012

L'experiència de la Intermón Oxfam Trailwalker 2012

El cap de setmana passat vam participar a la Trailwalker, una marxa solidària de Intermón Oxfam. Segurament la coneixeu, ja que l'anterior edició va passar per Sant Feliu i molta gent del poble hi va estar involucrada. 

Aquest any tocava fer un pas més, i amb en Madró vam decidir formar part dels "Empentes i bassals", fent d'equip de suport. La idea era acompanyar-los amb una furgoneta i preparar els avituallaments amb tot el que poguessin necessitar. El fet d'anar amb una furgo gran ens va permetre dormir a dins mateix, amb una fantàstica infraestructura del Jordi!



Vam pujar divendres a la tarda a recollir els dorsals i ja vam copsar l'ambient. Els companys dels "100feliu de Codines" també hi eren, i entre tots anàvem agafant les sensacions prèvies. Un bon sopar i un volt pel centre d'Olot tancaven el divendres.



L'endemà a les 11 del matí començava el repte. Un total de 1200 persones participant i 600 de suport, ens concentràvem a Olot per donar sortida a la marxa. Després de donar el tret de sortida, vam marxar ja cap al primer punt d'avituallament del nostre equip. En vam fer dos abans de fer la parada més gran a Girona, on teníem pensat dutxar-nos, sopar en condicions i dormir un parell d'hores, per seguir la marxa.






El recorregut aquest any no era tant exigent a nivell cardo-respiratori, però tenia la pega que la regularitat del terreny durant els 100km generava molts problemes de butllofes als peus. Varis equips van abandonar o van tenir problemes en aquest sentit. 




Diumenge al matí un bon cafè ens posava a to i ens donava forces. Un últim avituallament a Llagostera posava ja les coses molt ben encarades!


A partir de Santa Cristina d'Aro vaig acabar de fer el recorregut amb els de l'equip, i haig de dir que em va sorprendre l'altíssim ritme que duien en Jordi, en David, el Paré i en Josep, considerant sobretot que portaven 90km a sobre. L'arribada molt divertida i alhora que emotiva posava punt i final a un cap de setmana molt especial!



Em va agradar molt tot l'ambient de la Trailwalker i animo molt a tothom a participar-hi d'alguna manera, com a suport, com a particiant, com a voluntari, o simplement anant a veure i a animar els equips!