dijous, 21 d’agost del 2008

Bossòst 2008

Com era d'esperar, els desajustos horaris van marcar les arribades dels que, des de Lleida, Ponts, o Sant Feliu, ens arribàvem el dia 17 d'Agost a Bossòst, per vestir de festa i foc l'últim dia de Festa Major d'aquest Poble. Al arribar vam veure que era un poble molt semblant a Sort. La carretera espantava una mica per la quantitat de botigues i restaurants per metre quadrat, però fora d'aquí el poble era molt bonic.

Fem una primera visita de cortesia pel recorregut que farem amb la super-regidora de Bossòst, que ens dona quatre indicacions i consells de cara al correfoc. Se'n fa cada any, però es veu que la gent en té moltes ganes, perquè l'any passat la colla que va venir ho va fer més tipus "espectacle", sense deixar acostar-se massa a la gent.


Sabent doncs que avui tindrem guerra, comencem a penjar pancartes, cascades, traques i cortines de carretilles pels carrers. La gent del poble es mostra amable i ens ajuda en tot moment. Parem una estona per anar a dinar i a la tarda rematem la feina. El correfoc comença a les 22h, i com de costum anem ja una mica justos. Fem una última passada pel recorregut per decidir com farem el correfoc, i anem a canviar-nos.

A les 22.15 ja som a l'altra banda del pont de riu Garona, preparats per entrar en escena. Els tres coets de rigor i una bengala vermella serveixen perquè al so dels tabals comenci la cerimònia fins al punt d'inici. Un cop allà comença el correfoc.

Un correfoc que passa en general molt bé. La gent està molt entregada i disfruta al màxim. Malgrat alguna indecisió del principi, no parem ni un moment de cremar i tot surt segons teníem previst. La gent ens acompanya, se'ns uneix, i també ens miren des de fora. És fantàstic. Potser podríem haver allargat una mica més el final, però les bateries fan el seu efecte, i tots quedem molt contents.

Acabat el correfoc toca desmuntar i anar cap a dormir. En Jordi i l'Elisenda marxen directament cap al Vallès i els altres fem nit a Bossòst.

Ens enduem un molt bon record de Bossòst. Hem après moltes coses, hem fet festa, cultura, hem rigut, hem cremat, i ens ho hem passat genial!

Gràcies a tots les dimonis, que som collonuts; i avui gràcies també a tothom que s'ho ha passat tant bé amb nosaltres!


Salut i foc!!

Pau.



-- I el missatge diu que "sí", i tornes a saltar d'alegria! --

1 comentari:

Anònim ha dit...

des de bossòst només podem dir que han estat uns correfocs bestials!, i no ens esperavem que comensarieu a l'altra banda del riu...va ser una novetat!
avere si l'any que be repetiu i ens ho passem una cop més genial.
seguiu aixi!