diumenge, 31 d’agost del 2008

Visita als estudis de Rac1

Fa uns dies vam anar l'equip Tujugaire d'Ona Codinenca a veure els estudis de Rac1 i Rac105, que es troben a l'edifici Torre Barcelona. És una sort estar a un edifici com aquest, sobretot, com és el cas, si et trobes a plantes prou altes com per tenir vistes realment privilegiades de Barcelona. Veus tota la ciutat, tots els edificis "emblematics", Montjuic, els avions que aterren a l'aeroport. En fi, unes vistes de luxe.

Torre Barcelona, érem a la 15a planta.


Vistes des dels estudis


Anàvem molt ben acompanyats de'n Marc Querol, l'actual director de Radio Silenci (La Garriga) que has sigut molt temps tècnic de Rac1, i que coneixia "la casa" perfectament. Primer vam veure cada racó hagut i per haver de l'emissora. Ens van sorprendre molt les dimensions de Rac105, que per ser l'emissora que és, té menys espai que nosaltres mateixos. Per contra, l'estudi de directe de Rac1 en fa quatre com el d'Ona. Sales de muntatge, redacció d'informatius i de cada programa, estudis de boletos (informatius), controls de directes i una de les millors (per mi... :p), el control central de Rac1, amb una explicació exhaustiva de com funciona.

Muntatge de falques i anuncis.


Redacció principal de Rac1


Intercanviant opinions i fent quatre fotos, ja faltava poc per entrar a l'estudi. Anàvem a veure la transmissió del partit del Barça de tornada de la prèvia de la Champions. Una de les coses que em va sorprendre més és la sintonia que tenien els de l'estudi, amb els que estaven en aquest cas a Cracòvia, Polònia. Semblava que es tinguéssin davant mateix i es donessin pas uns als altres, quan en el fons estaven a tants i tants quilòmetres.

Una experiència molt molt bona! Us deixo amb unes quantes fotos més.

Estudi de directes de Rac1


Marc Querol i en Ton, esperant entrar al programa.


Foto conjunta en una mini-pausa publicitària.



Control Central de Rac1, amb llum i tal qual. :p