dimarts, 7 de maig del 2013

Cap a la cooperativa de crèdit: Caixa d'Enginyers

Abans de començar la crisi teníem una estesa de bancs i caixes que s'ha anat reduint els últims mesos. Entre mig, però, resisteix una manera diferent de fer banca. Avui parlo de cooperativisme i ho començo sobre una cooperativa de crèdit, de la qual sóc soci des de fa poc, i amb els quals he passat tota la meva operativa econòmica i bancària.


A Europa les cooperatives de crèdit gestionen el 25% del sector financer i cap cooperativa ha estat intervinguda en set anys de crisi que ja portem. Sembla impossible, però una caixa amb una gestió transparent, on el principal objectiu no és obtenir el màxim benefici, sinó donar el millor servei al soci.

La morositat que té Caixa d'Enginyers, és 5 vegades inferior a la mitjana de la resta d'entitats. La prudència que van tenir en moments de bonança econòmica fa que ara resisteixin els moments de crisi.

Us convido a visitar la seva web, www.caixadenginyers.cat i www.somdiferents.com, on expliquen què fem i què som.

I us deixo amb una anècdota: una trucada de La Caixa al veure que movia els diners: la primera i única pregunta: "Com és que marxes, que et donen més?". No heu entès res senyors...