dimecres, 29 de maig del 2013

Consumint energia verda amb Som Energia

Si fa uns dies us parlava de Caixa d'Enginyers, avui volia fer-ho sobre un altres projecte cooperatiu, i molt interessant, en un sector totalment diferent: Som Energia.


Som Energia és una cooperativa d'energia renovable. Amb al idea d'assolir un model energètic 100% renovable, a aquesta cooperativa sense ànim de lucre volem reunir el màxim de persones per treballar per aquest objectiu.

Està clar que l'energia tal i com fins ara la coneixem arriba a un punt mort. I és que cada vegada costarà més extreure els combustibles fòssils. A més, aquests recursos son limitats, i tenen aspectes negatius clars com és, principalment, la contaminació.

Som Energia neix per agrupar un moviment social cap a les energies verdes i cap a aquest canvi de model energètic. La cooperativa pren aquesta filosofia i dóna serveis al seus socis, com són la comercialització d'electricitat o possibilitats d'inversió en infraestructures d'energia renovable.


Passant a Som Energia, i contractant el servei elèctric de casa nostra en amb ells, es garanteix que, com a mínim, l'equivalent del que nosaltres consumim es crea a través d'energies renovables, ja que Som Energia compra al mercat energètic estatal amb un certificat verd, que acredita de que l'energia que compra és verda.

Si ens fem clients (a més de socis), de Som Energia, no haurem de fer cap canvi a la nostra instal·lació, ni ens sortirà més cara l'electricitat que gastem. La idea és que, pel mateix preu, contribuïm a generar electricitat verda.

A mig termini, la idea de la cooperativa és construir instal·lacions d'energia renovable, per injectar energia neta a la xarxa, i acabar produint tota l'energia que els seus socis necessitem, o inclús més.

Sobra dir (o potser no) que al ser una cooperativa el procés de gestió és totalment transparent i col·laboratiu. Això vol dir que els mateixos socis són els que decideixen cap a on encarar l'entitat, quin és el percentatge d'interès per a les inversions puntuals al capital, o qui forma part del Consell Rector, per exemple.

Us animo a veure aquest reportatge del Canal33 sobre l'entitat. Segur que quedareu convençuts de que és una bona iniciativa. I evidentment, us convido a fer-vos-en socis. Nosaltres, ja en som!