dijous, 13 de febrer del 2014

8 anys de .cat

Avui el domini de la comunitat catalana fa 8 anys, per tant no podia passar sense publicar algun escrit a Recordant a Plutó, que un any més està sota el domini pauibars.cat.

El 2006, el suport explícit de 98 entitats i associacions, 2.615 empreses i 65.468 persones al domini .cat va fer possible que la ICANN, la institució que regula els dominis d’Internet, aprovés la nostra candidatura el 16 de setembre de 2005, requisit previ al llançament.

A més del pauibars.cat, també col·laboro cada any pagant lamarato.cat per La Marató de TV3, el debian.cat, i el cobertura.cat, que actualment allotja la web de Guifi.net a Sant Feliu de Codines.

És brutal com s'ha assumit per part de la comunitat catalana a internet, i pels internautes en general la implantació del .cat. Cal dir que la Fundació .cat fa molta feina en pro del domini, i mica en mica està baixant els preus mínims de registre i renovació, que al principi eren força cars degut al nombre reduït de web que optaven pel .cat

I si vosaltres encara no hi sou, penseu que convé ser els primers a registrar una marca o un domini. Encara que no sapigueu què fer-ne, o només per protegir-ne la propietat. El vostre nom, per exemple.

Animeu-vos a fer la comunitat catalana a internet encara més gran i activa!