dimecres, 24 d’octubre del 2012

Seguim endimoniats

Ha sigut un 2012 molt incendiari. També molt burocràtic. El Grup del Correfoc ens hem hagut d'adaptar a la nova Directiva Europea de Regulació d'Articles Pirotècnics, igual que la resta de colles dels Països Catalans. Una directiva que en cap cas té en compte la particularitat cultural de la nostra terra, i que gràcies una transposició que en va fer el govern central i la generalitat, amb converses amb la Federació de Diables i la Federació de Bestiari, ha quedat prou ben maquillada.

El cas és que ens hem hagut de formar i inscriure en un registre de Consumidors Reconeguts com a Experts, per a poder seguir fent correfocs. Així, al maig començàvem els cursos per a tots els membres de la colla.

El juny va ser prou entretingut, preparant la Trobada de Bèsties. Després de molt d'esforç, La Bèstia de Parets, el Ramat d'Ovelles de Canovelles, El Drac de Granollers, el Ca Cerber de Canovelles, i La Godra de Caldes de Montbui; juntament amb el Follet i la Fantasma del Grup del Correfoc van passejar-se per Sant Feliu, per acabar a la plaça fent una cremada que va generar molta expectació.


La següent parada va ser a Sant Vicenç de Montalt, el 12 d'Agost, amb els Diables de Caldes d'Estrac. Un correfoc de Festa Major molt ben aconseguit i amb molta gent gaudint del foc.


Sense gaire temps per vacances ja s'acostava la XXa Baixada de Llits i andròmines, enguany amb un canvi d'ubicació i un sol recorregut, buscant així donar-li una altra volada, centralitzar esforços per part del grup, i no haver de moure tots els que veniu a veure-la d'un lloc cap a l'altre. Sens dubte, caldrà seguir treballant per fer-la encara més atractiva pel poble.


I com sempre després de la Baixada de Llits, la Festa Major, amb el seu ja tradicional Mega-Corretraca d'1KM, el Correfoc de Festa Major, el Piromusical, i el Correfoc Infantil; aquest any també reformat i millorat. Segons ens han dit, els nens i nenes van gaudir molt més a sota el foc que amb el bateig que fèiem fins ara. 

No vam tenir gaire temps de repòs, perquè tot just el divendres següent de Festa Major marxàvem a Sant Mori, a l'Alt Empordà, a fer el Correfoc de les festes d'aquella petita però molt bonica vila empordanesa. Un correfoc molt familiar però amb un toc molt particular, sobretot per l'entorn i per la gent, que ens van acompanyar en tot moment!


I la temporada 2012 l'hem tancada tot just el dissabte passat, amb el Correfoc dels 30 anys de la Diabòlica de Gràcia, amb la companyia també dels Diables de Torrelles! Sempre és una experiència cremar a Barcelona, i la veritat és que el Follet va causar furor entre els assistents!

I no vull acabar sense posar de nou el magnífic vídeo que ens va fer el Ruben, i que ens va animar a tots a encarar Festa Major amb moltes energies!!



Amb la il·lusió de fer 30 anys encarem ja la temporada vinent, carregada d'actes i de noves propostes! Que seguim més endimoniats que mai!