dimecres, 25 de juny del 2014

La Flama del Canigó - Sant Joan 2014

Aquest Sant Joan ha sigut molt especial. Des del Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma tornàvem a ocupar-nos de la revetlla del poble, que ja vam recuperar i consolidar fa uns anys, per deixar pas després a altres entitats. 


A més, enguany teníem un afegit molt especial. A la tarda, i per segon any consecutiu, la gent d'Omnium Cingles de Bertí feia arribar a Sant Feliu la Flama del Canigó, i aquest fet, combinat amb la idea del correfoc de que la nova colla infantil del grup engegués la foguera de la plaça del poble, va culminar en un acte prou ben acabat.


Així, cap a les 8 del vespre bona part dels dimoniets i dimonietes infantils estàven esperant a la rotonda del poble la Flama, per acompanyar-la fins a la plaça amb torxes. A l'arribada, part del grup infantil es va posar els tabals per fer l'entrada de la flama una mica més solemne, i un cop al centre, vam encendre el peveter que va mantenir flama durant el sopar.


Ja pel que fa a la nit, DJ Markiii als plats va animar de valent la nit més màgica de l'any, i molts codinencs i codinenques vau venir al Xifreda per celebrar el solstici d'estiu amb bon ambient, bona música i una mica de pirotècnia com no podia faltar.


Va ser realment una alegria poder trobar-nos-hi tots, que la festa anés fantàsticament bé, sense cap mena de problema, i que Sant Feliu respongués així a un esdeveniment com Sant Joan. L'únic punt negatiu de la nit és el ja massa recurrent in-civisme que demostren alguns energúmens amb el mobiliari urbà del poble, doncs quan vam recollir les coses cap al local, no quedava ni un test sencer a la Quintana.