dijous, 19 de juny del 2014

SAX 2014 de Guifi.net

Fa un parell de setmanes vam tenir la oportunitat de des-virtualitzar algunes cares, aprendre coses i intercanviar opinions amb altres administradors i col·laboradors de Guifi.net al SAX 2014, la trobada anual de la comunitat de guifi.net. 

Aquest any se celebrava a Morella, Castelló; província on en els darrers anys el projecte de guifi.net ha agafat empenta i el llistat de nodes no para de créixer. Agraïr als companys de Morella i de la Universitat Jaume I per l'esforç i ganes de muntar el SAX; us va quedar rodó!

Vam tenir xerrades més tècniques, com la de la del funcionament de la "famosa" connexió d'1Gbps de la Fundació, de la mà de'n Miquel Martos; d'altres de més filosòfiques sobre el futur del projecte com al de'n Ramon Roca, la comunitat i els comuns, i d'altres que van donar llum en aspectes més legals i sobre mediacions, amb en Josep Jover. A més, els companys d'Eticom-Som Connexió també van presentar la cooperativa.

Tot això passant per xerrada sobre voluntariat/professionalitat a Guifi de la Laura, aplicacions per millorar la funcionalitat de la web de Guifi i els companys de la FNF, amb el qui vam debatre per cloure la jornada de dissabte amb una interessant xerrada sobre la seva xarxa lliure a Kansas City.

A banda d'això forces des-virtualitzacions, xerrades amunt i avall, un bon tast de la gastronomia de Morella (això de menjar bé sempre ens agrada als guifaires) i noves coneixences amb qui se'ns dubte farem tirar endavant Guifi.net al Vallès, i allà on calgui.

Salut, amor i xarxa!