dijous, 30 d’octubre del 2014

Experiències de la GigaEnquesta

Quan l'Assemblea va treure la campanya de la GigaEnquesta vaig pensar, en un primer moment, que estaven ben sonats. El segon pensament va ser que m'havia de fer voluntari. Com ens n'hem fet el 9N. Aquest procés (alies hàmster, croquetes, canelons...) tirarà endavant perquè la gent tirarem del carro i farem actuar en conseqüència als polítics.

Així que dissabte passat i durant aquesta setmana hem estat voltant pel poble, fent enquestes amb el Jofre, la Gemma i la Queralt. De reaccions n'hi ha de tot tipus. La majoria responen bé i estan contents de que els preguntis. A més, acabes parlant una mica sobre el procés en general, sobre com i on es votarà el 9N, i també sobre les pors i temors de la gent vers la indpendència (sobretot la gent gran).

Aproximadament al 50% de les cases no hi són, o no hi viu ningú (és sorprenent la de cases on no sona el timbre perquè ni tant sols hi ha llum). També hi ha qui no et vol contestar, i algú que et diu alguna cosa fora de to, però per cada un d'aquests, n'hi ha 5 que et fan passar fins al menjador i t'ofereixen alguna cosa de beure!

Una altra cosa que sobta és veure de prop la situació del poble i de la gent. Ens han respost famílies que sopaven amb una llanterna perquè no tenien llum. I ho van fer amb il·lusió de saber que volem fer un país nou per fer-lo més just, i per evitar situacions com aquesta.

De la GigaEnquesta em quedo amb dues conclusions. La primera és que mirant-ho en global, penso que la gent vol i necessita que Catalunya millori en tots els aspectes que preguntàvem. La segona (i fins ara no la tenia del tot clara) és que realment el procés és transversal. A Sant Feliu ens ha respost gent de totes les ideologies possibles (siguem sincers, ens coneixem tots!), tant en castellà com en català, i de multitud de països.

I és que quan et poses a parlar del que realment els importa i els afecta (infraestructures, sanitat, educació, corrupció, llengua) la gent deixa estar una mica els tòpics i diu la seva.

Seguim, seguirem!