dijous, 23 d’octubre del 2014

Participem al 9N

Fa temps que hi anem al darrera. I per això, fa temps que hem fet de tot: botifarrades cada 12 d'Octubre, manifestacions cada 11 de Setembre, actes cada 6 de Desembre, conferències cada 1 de Maig, xerrades a cada poble de Catalunya, arrossàs independentistes, marxes per la independència, aplecs a cada plaça de cada poble...


Però també partits amistosos de les Seleccions Catalanes, hem participat al mundial de les nacions sense estat, hem fet partits de periodistes amb directius, hem fet consultes independentistes a molts pobles del país. Hem respost infinitat de preguntes independentistes a diaris digitals, quantitat d'enquestes i de votacions electròniques, hem firmat manta vegades el dret a petició al Parlament...

Fa anys que ens movem, i hem fet una quantitat ingent d'actes no vinculants sobre la independència. I algú s'atrevirà a dir que no ha servit de res? Tot el contrari! Gràcies a tot això, gràcies a la feina de tant de temps de "botifarrendums, amistosos i consultes de pandereta" hem arribat on som.

I ara ens quedarem a casa? Ara que el Govern de la Generalitat de Catalunya ens permet opinar i dir la nostra sobre el tema? Jo crec que seria molt lleig. És més, crec que és absolutament necessari. 

Ha quedat clar que una consulta-referèndum, vinculant, i sota la nostra llei catalana (que és la que podem fer i articular, diguin el que diguin sobre una impossible reforma constitucional...) no ens la deixaran fer, i que per tant, la única via possible son unes eleccions Catalanes que els partits converteixin en plebiscitàries.


Però això treu algun mèrit, alguna importància, alguna rellevància a participar al 9N? Rotundament, no.  Ens mereixem que el 9N sigui la posada apunt. Que el 9N sigui l'avantsala del pas definitiu. Que el món vegi que volem votar, i que estem apunt per fer-ho. Que hem madurat la nostra resposta (tant els del SÍ com els del NO), i que participem, un cop més, d'una votació! I encara amb més il·lusió i ganes que normalment, perquè aquesta vegada és el Govern qui ens convoca, i estem a un pas del gran salt final.

Si aquesta consulta només serveix per "comptar manifestants", que sigui així. Esvaïm d'una vegada per totes el ball de xifres dels últims 11S. I fem-ho bé! Anem-hi tots, que no hi falti ningú. Que ens trobin a tots a primera fila, apunt per votar, el 9N la pregunta, i la llista unitària a les eleccions.

Ho tenim a tocar, no defallim ara! No ens ho podem permetre, ho devem als qui van lluitar pels drets democràtics i independentistes. I, encara més, els ho devem als que vindran, que no ens perdonaran que desaprofitem una oportunitat com aquesta.