dilluns, 16 de març del 2015

Oli i aulives

Els que em coneixeu bé sabeu que tinc part de les arrels familiars a Llardecans (Lleida), on fins fa uns anys vivien els padrins. Alguns fins hi tot heu visitat la casa o les terres que amb tant d'esforç van portar ells. D'oli a casa no en falta mai, sigui directament del molí o de la cooperativa on portem les olives.

És una zona de contrastos, de molta calor a l'estiu (sort de la piscina del poble!), i de durs hiverns i de boira que gelava tota la terra. Una terra de gent treballadors i tranquil·la, on el temps sovint sembla aturar-se. Part de la zona ha canviat força amb la construcció del Canal Segarra-Garrigues, que ha permès a molts pagesos modernitzar i assegurar els cultius, almenys pel que fa a l'aigua.


Fa uns dies, al Collita Pròpia de TV3, programa que us recomano molt (el capítol d'ahir sobre els fruit secs també està molt bé), van fer un programa especial sobre les olives, l'oli i alguns dels seus derivats.

Podeu veure el programa aquí.