dijous, 13 d’agost del 2015

Curs de parapent. Tercer dia "Entrenúvols"

Avui el matí ha sigut una mica més complicat. Pot ser que pel canvi de temps que està previst i que es comença a notar. Hem pujat al matí cap amunt, però hem passat Coll d'Ares i hem anat de nou a Sant Alís, com ahir a la tarda.

La sortida, però força diferent. Si ahir el vent ens pujava la vela i ens aguantava, avui tocava córrer una mica més, sense despistar-se ni ganes de seure abans d'hora, perquè ha tocat córrer una mica quan ja m'havia elevat una mica. Cal anar provant les sortides en diferents condicions per veure que en cada moment cal reaccionar segons els condicions.

Foto de la primera sortida d'ahir

El vol molt tranquil, cap a la vall i directe a l'aterratge. L'Oriol em guia una mica per l'aproximació (un primer gir erroni donant l'esquena al camp: error!) però sense problemes perquè vaig molt amunt. Faig al resta de "vuits" bé, i encaro cap al final. Em deixa a mi la decisió del punt de freno i de freno final, que em costa decidir, però acabo aterrant prou bé, i faig 4 passes endavant per acabar de deixar caure la vela darrera.

Tornem a pujar, ara a Coll d'Ares. Surt el biplaça didàctic primer, però ja està força enrarit a l'envol. Les mànegues de dalt estan de nord, i hi ha perill d'algun remolí una mica cabró. Esperem una estona però la cosa no millora. L'Oriol ja ha aterrat i diu que l'arribada també està mogudeta. Com que a dalt no millora i la vall comença a estar força tèrmica conforme avança el temps, decidim plegar la vela i tornar avall. Estem aprenent, i s'aprèn tant quan es vola, com quan no es vola. En tot cas, és la primera vegada que avortem en els 3 dies!

A l'escola provant posició amb la cadira

A la tarda anem a l'aterratge a fer inflades. La idea és provar invertida (inflar de cara al parapent, per girar-se després), però la marinada no entra i el vent és massa fluix. Fem unes quantes inflades de cara i provem d'anar amunt. A dalt està molt fort, inclús els pilots que no fan curs s'ho estan mirant sense desplegar les veles. Anem cap avall a la sortida nova, però no ens ve de cara, i és massa tard per esperar a veure si canvia.

Tocarà esperar a veure què fa demà. El dia es preveu complicat, però si fem cas del que deien dilluns, avui dimecres era un dia perdut, i al final hem fet un vol i unes quantes inflades. A veure què ens depara el dia!